Tabăra de vară de la Mărișel, județul Cluj
Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a fost prezent vineri, 20 iulie, în mijlocul tinerilor care au participat, în perioada 16-21 iulie, în tabăra de vară de la Mărișel, județul Cluj. Aceasta este cea de-a șasea tabără de vară organizată pentru copiii și tinerii clujeni, dar și din țară, în tabără fiind prezenți 77 de tineri cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, din Cluj, București, Titu, Brașov, Râmnicu Vâlcea etc.
IPS Mitropolit Andrei a adresat tinerilor un cuvânt de învățătură, oferindu-le numeroase exemple de tineri cu viață curată, precum a fost și Sfântul Ioan Valahul. Ierarhul a dat numeroase exemple și recomandări, în cuvântul său, din literatura română și universală adresându-le tinerilor o invitație la lectură. După cuvântul de învățătură tinerii au adresat întrebări Înaltpreasfințitului Andrei despre viața duhovnicească, iar apoi au prezentat un program artistic cu scenete și recitaluri de poezii și cântece religioase. La final, IPS Mitropolit Andrei le-a oferit în dar cărți religioase.
Tabăra de la Mărișel este organizată de Biroul de Tineret al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului în parteneriat cu Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR) filiala Cluj-Napoca. Aceasta este cea de-a șasea tabără de vară organizată pentru copiii și tinerii clujeni, dar și din țară, în tabără fiind prezenți 77 de tineri cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, din Cluj, București, Titu, Brașov, Râmnicu Vâlcea etc.
Potrivit coordonatorului activităților de tineret din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, Radu Copil, tinerii au parte în aceste tabere de vară de un program diversificat: sunt organizate concursuri, întreceri sportive, ateliere practice, drumeții și excursii la principalele obiective turistice din zonă. Timp tinerii participă în fiecare dimineață și seară la un program de rugăciune și la discuții tematice coordonate de Dan Hognogi, protopop de Cluj I.
Programul unei zile obișnuite în taberele de vară pentru copii și adolescenți începe cu rugăciunea de dimineața, urmată de micul dejun, cateheza tematică cu preotul taberei, sport și joacă, discuții pe grupuri de vârstă cu voluntarii, prânzul, timp liber pentru odihnă la amiaza, ateliere, gustare, participarea la slujba Vecerniei, discuție cu preotul taberei, sport, cină, jocuri de grup pentru toți participanții, cântece la chitară, jocuri de interior, scenete la atelierul de teatru, gustare și apoi retragerea în camere.