Tabără de vară în satul românesc Coveș, Sibiu
În fiecare zi, timp de 3 ore, pe parcursul taberei, participanții s-au bucurat de povești, s-au implicat în diverse ateliere, dar au avut parte și de lecții recapitulative de matematică sau română, predate într-un mod plăcut și distractiv.
Sub îndrumarea părintelui paroh Iancu Andrei, parohia Coveș, protopopiatul Agnita, județul Sibiu, în perioada 10-17 iulie 2019, copiii din clasele primare au avut parte de o serie de activități, concentrate în jurul citirii de povești frumoase precum și inaugurarea unei biblioteci. În fiecare zi, timp de 3 ore, timp de o săptămână, participanții s-au bucurat de povești, s-au implicat în diverse ateliere, dar au avut parte și de lecții recapitulative de matematică sau română, predate de dna preoteasă, într-un mod plăcut și distractiv. Fiecare seară a debutat întotdeauna cu jocuri în aer liber, urmate de citirea unei povești și descifrarea tâlcului acesteia, exerciții sub formă de joc la materiile enunțate, dar și diverse ateliere. În cadrul celor din urmă, micuții au putut deprinde arta de-a bate toaca, arta cusutului, tăierea cu traforajul și confecționarea de căsuțe pentru păsări, precum și abilități de gătire, etc.; toate încrustate în bucuria jocului și a voii bune. Toate aceste activități au fost posibile cu ajutorul și implicarea mai multor tineri – voluntari, care au inițiat și coordonat diferite jocuri și ateliere, iar finalul a fost unul gastronomic, tinerii pregătind pentru micuții participanți, diverse „momente” dulci și gustoase în bucătăria spațiului desfășurării acțiunii.
Un alt moment important al acestor zile de poveste a fost proiectul „Biblioteca din satul meu”, pentru copiii și tinerii din parohie. Astfel, seara poveștilor magice s-a încheiat cu inaugurarea unei bibliotecii destinate copiilor și tinerilor din Parohia Coveș dar și a celor care vor dori să treacă pragul și să pășească în lumea cărților, a livrescului. Proiectul „Biblioteca din satul meu” a luat ființă, în urma căutărilor tinerilor dar și a celor responsabili de educația lor de a pune la dispoziție o bibliotecă cu cărți destinate elevilor de școală primară, gimnazială și de liceu. Celor implicați, părintele paroh le-a mulțumit pentru acest dar educațional (cărțile donate, în jur de aproximativ 754 de volume; în rafturile bibliotecii numărându-se și cărți de la Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Sibiului ori de la diferite persoane din Sibiu, Agnita și bineînțeles Coveș).