„Tabăra de vară la Poalele Călimanilor”, la Bilbor, județul Harghita
„Tabăra de vară la Poalele Călimanilor”, ediția a II-a, organizată de Asociația Filantropia Bilbor, județul Harghita, s-a desfășurat în localitatea Bilbor. Evenimentul a reunit 200 de participanți din localitate și 10 copii de etnie maghiară din Remetea, județul Harghita, conform Episcopiei Covasnei și Harghitei.
Activitatea desfășurată de Asociația Filantropia Bilbor „se dorește a fi unul de impact major în creșterea duhovnicească, dar și în educația non-formală a elevilor, care vin în completarea activităților derulate în școală, la cateheză și în familie”, au transmis organizatorii.
Partenerii și finanțatorii evenimentului sunt: Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei, Consiliul Județean Harghita, Protopopiatul Ortodox Călimani, Inspectoratul Școlar Județean Harghita, Primăria comunei Bilbor, Consiliul local al comunei Bilbor, Școala Gimnazială „O.C. Tăslăuanu” Bilbor, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASP) Harghita, Centrul de Plasament Bilbor, Centrul școlar pentru educație incluzivă Bilbor, Asociația Învățătorilor Harghiteni și Parohia Ortodoxă Română Bilbor.
Preasfințitului Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a participat la Sfânta Liturghie de duminică, 19 august, când i-a împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului pe copiii și tinerii prezenți la eveniment.
Programul taberei a fost unul divers și dinamic, conform organizatorilor. Astfel, copiii au avut parte de ateliere de dezvoltare personală, muzică și dans, tir cu arcul, „mâini de aur”, face-painting, orientare și supraviețuire în natură și prim ajutor.
În prima zi a evenimentului, cei prezenți au participat la un atelier susținut de un echipaj al poliției rutiere cu privire la regulile de circulație, siguranță în trafic și comportament civic în societate.
Echipa care implementează proiectul „Tabăra de vară la Poalele Călimanilor”, ediția a II-a, este formată din 15 animatori socio-educativi, de la centrele universitare din București, Iași și Cluj-Napoca, coordonați de prof. Marian Dumitru Rugină, ajutați de un grup de 15 voluntari ai Parohiei Ortodoxe Române Bilbor, conform Episcopiei Covasnei și Harghitei.