Tabără de vară off-line pentru copiii români din Spania

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 19 Iulie 2024

Mănăstirea ortodoxă românească „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș” din localitatea Leon, Spania, a organizat, în perioada 7-13 iulie 2024, prima ediție a taberei de vară ASCET CAMP. 

Activitatea s-a remarcat prin faptul că pe toată durata zilelor nu au fost folosite telefoane mobile, tablete, laptopuri sau alte dispozitive digitale, fiind o tabără off-line. Tabăra s-a desfășurat în colaborare cu protopopiatele de Asturias și Vito­ria-Gasteiz, se arată pe obispadoortodoxo.es.

În cadrul taberei off-line desfă­șurată în localitatea La Vecilla, Leon, copiii au participat la activi­tăți de dezvoltare spirituală și personală, potrivit vârstei fiecăruia în parte. Totodată, s-au bucurat de momente de înviorare și rugăciune; ateliere dedicate codului bunelor maniere și cântării bisericești; atelier de prescuri; jocuri de cunoaș­tere și activități sportive. De asemenea, participanții au mers într-o drumeție pe munte, festivitatea de încheiere a evenimentului fiind încununată cu un foc de tabără, potrivit sursei citate.