Tabăra „În vatra satului” la Sascut, județul Bacău

Un articol de: Marius Nedelcu - 19 Iulie 2019

În satul Băcioiu din Protoieria Sascut, județul Bacău, s-a desfă­șurat până ieri, 18 iulie 2019, prima ediție a școlii de vară „În vatra satului”, dedicată tinerilor romi din comunitatea parohială. Proiectul catehetic a fost organizat la inițiativa părintelui Vasile- Arun Spiridon, parohul bisericii din Băcioiu, cu scopul de a-i aduce mai aproape de Hristos pe copiii de etnie romă, se arată pe site-ul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, epr.ro.

Copiii au participat la acti­vități cu caracter educativ și au aflat informații despre Sfânta Liturghie, Sfânta Cruce și despre imp­ortanța implicării active în viața Bisericii. Programul de patru zile al școlii de vară a inclus și un pelerinaj la mănăstirile nemțene. La tabără au participat, în ziua de 16 iulie, și părintele protopop Vasile Abageru și părintele Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial la Sectorul cultural al Eparhiei Bacăului și Romanului.

„Trebuie să știți că singura voastră șansă pentru a reuși cu adevărat în viață este credința în Dumnezeu și educația din școală. Este de mare nevoie să fiți bine educați pentru a descoperi darurile și talantul vostru și este de maximă importanță a trăi credin­ța ortodoxă”, le-a spus tinerilor pr. protopop Vasile Abageru.