Tabără pentru copii și tineri din Eparhia Alba Iuliei

Un articol de: Oana Rusu - 15 Iulie 2021

Arhiepiscopia Alba Iuliei a organizat prima tabără de vară din acest an, la Poșaga de Sus, județul Alba, în perioada 6-10 iulie. Primii participanţi au fost 20 de copii din Parohia Pătrângeni, Protopopiatul Alba Iulia, însoțiți de preotul paroh Cătălin Todea.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, în prima zi a taberei copiii au parcurs traseul Pătrângeni-Roșia Montană (coborâre în Galeriile Romane)-Incești (Casa Memorială „Avram Iancu”)-Cascada Pișoaia și Dealul cu melci-Mănăstirea Lupșa-Baia de Arieș, unde au primit prânzul și s-au întâlnit cu reprezentanții Poliției Române și ai Centrului de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Alba)-Poșaga de Sus.

Au urmat trei zile cu activități la centru și în împrejurimi, coordonate de socio-animatori: jocuri de dezvoltare personală, întreceri sportive, ateliere de lectură și pictură, drumeții, foc de tabără. În ultimele două zile au avut loc drumeții în Rezervația geo-botanică Scărița-Belioara şi Peștera Coșul Boului, precum şi pe traseul Poșaga de Sus-Mănăstirea Rimetea-Cetatea Colțești-Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” Aiud-Alba Iulia (Catedrala Arhiepiscopală şi Cetatea Alba Carolina)-Pătrângeni.