Tabără pentru tineri din Protopopiatul Dej, la Sângeorz Băi

Un articol de: Pr. Costinel Șoaită - 14 Feb 2018

Protopopiatul Dej, împreună cu Liga Tinerilor Creștini Ortodocși din Dej și Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români Cluj, a organizat o tabără de iarnă pentru copii cu vârste cuprinse între 8-12 ani, în perioada 8-11 februarie. Tabăra a avut loc la Sângeorz-Băi, la Centrul de Tineret „Pr. Prof. Ioan Bunea”, al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. La această tabără au fost prezenți 53 de copii și 14 voluntari.

Tinerii din Protopopiatul Dej au participat la activități precum: ateliere de creație (brățări și cruciulițe, litografii, karaoke, confecționarea unor pahare pentru creioane), volei, teatru, toacă, foc de tabără etc. Nu au lipsit nici momentele de rugăciune, dimineața și seara. De asemenea, copii au primit multe informații cu privire la post și spovedanie, și li s-a explicat Sfânta Liturghie de către părintele Mircea Bogdan Oprea de la Parohia Cetan, Protopopiatul Dej, și de către părintele Adrian Ioan Sîntiuan, responsabil cu activitățile pentru tineret din Protopopiatul Dej. În drum spre tabără tinerii au făcut o vizită la Mănăstirea Parva.

Copiii au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie celebrată la Catedrala din Sângeorz-Băi, unde s-au bucurat de primirea călduroasă a părintelui Dacian Șanta și a credincioșilor din această parohie. Părintele Dacian Șanta, împreună cu Consiliul parohial, le-a dăruit tuturor copiilor câte un cadou, la finalul Sfintei Liturghii.

La această tabără au fost prezenți 53 de copii și 14 voluntari. Toți copiii au declarat că au fost mulțumiți de felul în care a fost organizată această tabără și au spus că așteaptă cu nerăbdare astfel de momente. Protopopiatul Dej va mai organiza o nouă tabără în luna august, pentru adolescenți.

Centrul Misionar pentru Tineret „Pr. Prof. Ioan Bunea” din Sângeorz Băi cuprinde două corpuri unite printr-o pasarelă la al doilea nivel, cu spații de cazare, cu grupuri sanitare, bucătărie, sală multifuncţională dotată cu aparatură modernă (videoproiector, laptop, multifunc­țională, sistem audio etc.), birouri, cabinet medical, bibliotecă şi spaţii anexe, spații de joacă și recreere, cu teren sintetic de sport, leagăne, bănci de relaxare, alei cu deschidere către pădure, pentru drumeții. Scopul centrului este de a oferi tinerilor un climat corespunzător în vederea desfăşurării de activităţi non-formale care să permită o perpetuare a educaţiei spirituale. Aici au loc tabere, conferinţe, sesiuni de comunicări, diverse evenimente destinate tinerilor.