Tabără pentru tineri la mănăstirea de la Măgura-Jina

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 09 Septembrie 2016

Departamentul pentru tineret al Arhiepiscopiei Sibiului a organizat, în perioada 25-31 august, o tabără pentru tineri la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din Măgura-Jina, județul Sibiu. Tinerii au participat la mai multe ateliere pregătite de organizatori și la diferite activități specifice unei tabere.

Cei peste 20 de elevi din județul Sibiu care au participat la tabără au aflat informaţii folositoare despre nutriție, în cadrul atelierului coordonat de medicul nutriționist Maria Varga. De asemenea, organizatorii au pregătit un atelier de muzică bisericească și muzică patriotică, sub coordonarea diaconului Marius Tofan, precum și un atelier de montanologie coordonat de președintele Salvamont Sibiu, Adrian David.

Cei mici au aflat, în această tabără, numeroase informaţii despre rezistența anticomunistă, în carul unui atelier de informare şi de poezie, coordonat de Aurelia Socea.

„La atelierul de informare asupra rezistenţei anticomuniste, doamna Aurelia Socea, care din anul 2000 cercetează acest domeniu încă neclarificat în detaliu, a prezentat amănunte foarte interesante şi captivante pentru copii despre ultimul grup de rezistenţă din Munţii Făgăraş, dar şi generalități despre diferitele metode şi proceduri ale Securităţii de a contracara rezistenţa anticomunistă. Au fost urmărite, de asemenea, filme documentare pe această temă, precum pelicula «Operaţiunea Grecia»”, ne-a spus inspectorul de misiune din cadrul Departamentului pentru tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, diac. Marius Tofan.

Serbare de final

Copiii au participat și la alte activități specifice unei tabere, cum ar fi drumețiile, jocurile interactive și concursurile. Tinerii au participat și la slujbele religioase oficiate la mănăstire și la cateheze tematice și au ajutat la treburile gospodărești.

Un moment deosebit din programul taberei a fost serbarea de final, la care copiii au pus în practică cele învățate la atelierul de muzică și de poezie.

„Am pregătit pentru finalul taberei și o serbare, un moment festiv prin care să încheiem activitățile noastre. Copiii au interpretat la această serbare mai multe cântece, în faţa obştii monahale şi a invitaţilor mănăstirii şi au recitat poezii patriotice, precum şi poezii despre cele trăite în tabără, compuse chiar de ei. S-au transmis mulţumiri, prin aceasta, gazdelor noastre, care au lansat invitaţia de a reveni şi în tabăra următoare din iarnă”, ne-a mai spus diac. Marius Tofan.