Tabăra şcolară de vară: „Minte, trup şi suflet“

Un articol de: Ziarul Lumina - 12 Iulie 2018

De câţiva ani buni, în mijlocul verii, în luna auritului Cuptor, Şcoala Gimnazială „Elena Cuza” din Iaşi este parteneră a Proiectului CAER „Minte, trup şi suflet”, proiect de tip tabără şcolară, organizat de către inimoşii şi ospitalierii profesori ai Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ceuşianu” din Reghin, judeţul Mureş.

Programul incitant, ce s-a desfăşurat în perioada 2-6 iulie, a fost gândit şi aplicat pe şase ateliere, respectiv: „Exploratorii” (interacţiunea cu natura prin drumeţie, campare şi joc în „Pădurea Rotundă”, fascinanta pădure de stejari a localităţii gazdă), „Cântec, joc şi voie bună” (provocări ludice din domenii artistice), „Mâini dibace” (activităţi de exersare a abilităţilor practice), „Jurnaliştii” (deschiderea către ceilalţi, comunicarea cu toţi participanţii la activităţile taberei), „Artă culinară” (bucuria de a prepara reţete culinare simple, dar în colaborare cu ceilalţi), „Prichindeii pricepuţi” (atelier de joc şi învăţare pentru copiii de nivel preşcolar).

Toate activităţile au avut menirea de a descoperi, susţine şi dezvolta abilităţi diverse şi utile de viaţă, dar şi de a oferi suport pentru înlesnirea autocunoaşterii şi sporirea stimei de sine, a încrederii în potenţialul cu care fiecare persoană este înzestrată de către Bunul Dumnezeu. Sloganul călăuzitor al activităţilor taberei a fost „Să descoperim Frumosul din noi şi din ceilalţi!”. Maria Carp, Ştefania Cojocaru, Andra Voinescu şi profesor Fulvia Horobeţ de la Şcoala Gimnazială „Elena Cuza” Iaşi au beneficiat de îmbucurătoarea, revigoranta şi utila experienţă reghineană, răspunzând cu entuziasm şi implicare sufletească. Gratitudine şi afecţiune minunaţilor prieteni de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ceuşianu” Reghin: atât domnului director Jan Timuş, doamnei coordonator de proiect, profesor Codruţa Bîclea, şi fondatorului acestui proiect, profesor Daniela Friciu, cât şi tuturor profesorilor, elevilor acestei şcoli de prestigiu, colegi care au contribuit remarcabil la reuşita incontestabilă a celei de-a IV-a ediţii a taberei de vară. În egală măsură, mulţumirile se cuvin tuturor participanţilor la acest proiect, elevi şi profesori din alte şcoli ale judeţului Mureş, dar şi din alte judeţe ale ţării. „Frumoase sunt cele frumoase prin Frumos!”.

(Prof. Fulvia Horobeţ)