Tabere de creaţie pentru copiii din Parohia Turnişor I, Sibiu
Mai multe grupuri de copii din Parohia Turnişor I din Sibiu au participat recent la mai multe activităţi educative şi catehetice, în cadrul programului de vară al Asociaţiei „Sfântul Nicolae” al parohiei, unde există un centru de zi pentru cei mici. Activităţile de vară au fost coordonate de parohul Ciprian Creangă şi preoteasa Mihaela Creangă, sprijiniţi de voluntari din Parohia Turnişor I şi reprezentanţi ai instituţiilor partenere.
Un prim proiect a avut loc în incinta bisericii parohiale, unde cei mici au vizionat o piesă de teatru şi s-au bucurat de momente pline de bucurie. A doua activitate din cadrul programului Asociaţiei parohiale „Sfântul Nicolae” a fost o tabără de pictură în localitatea Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov. Atelierele de pictură de icoane au fost organizate în cadrul Proiectului „Zilele Culturale Constantin Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus. Asociaţia sibiană a avut ca parteneri Asociaţia „Renaşterea Satelor”, Şcoala Generală din localitatea Sâmbăta de Sus şi Primăria comunei.
„Copiii au învăţat mai multe lucruri despre arta pictării icoanelor şi au avut parte de clipe de înălţare duhovnicească. Am vizitat şi Mănăstirea <Brâncoveanu> din apropiere, unde copiii au aflat mai multe despre Sfinţii Brâncoveni şi despre istoria neamului nostru”, ne-a spus părintele Ciprian Creangă.
Tabără de creaţie pe Valea Avrigului
Copiii din Parohia Turnişor I au avut posibilitatea să îşi continue iniţierea în tainele pictării de icoane la o nouă tabără, organizată de această dată în zona turistică „Valea Avrigului”. Tabăra s-a desfăşurat în colaborare cu Departamentul de asistenţă socială de la Arhiepiscopia Sibiului, reprezentat de pr. inspector social Tiberius Kiss.
„Scopul acestor activităţi a fost acela de a-i apropia pe copii de Biserica străbună şi de a le împărtăşi mai multe cunoştinţe despre sfinţii noştri şi despre tradiţiile noastre sfinte”, ne-a mai spus părintele Ciprian Creangă. La Parohia Turnişor I funcţionează din 2013 un centru social-educativ pentru copiii din cartierul sibian, pus sub ocrotirea Sfântului Ierarh Nicolae. Aici, micuţii din parohie sunt ajutaţi de profesori voluntari să-şi facă temele, primesc masa de prânz şi participă la diferite activităţi educative. Centrul parohial va avea în viitorul apropiat un sediu modern şi cu spaţii generoase pentru toate activităţile instituţiei.