Tabere pentru tineri români din SUA și Irlanda la Putna

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 09 Iulie 2019

În luna iulie, la Mănăstirea Putna se organizează două tabere dedicate copiilor și tinerilor români din Irlanda și Statele Unite ale Americii.

Ieri, 8 iulie 2019, a început tabăra „Rădăcini 2019” organizată de Asociația Tinerilor Orto­docși Români din America (ROYA). Asociația ROYA organizează pentru al cincilea an la Mănăstirea Putna această tabără, cu binecuvântarea Înaltprea­sfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul ortodox român al celor două Americi. Importanța acestei tabere a fost evidențiată și de Florin Radu, unul dintre organizatori: „Spune mult faptul că în fiecare an ne reîntoarcem la Mănăstirea Putna și stăm mai mult decât în anul precedent. Am observat multe schimbări în tinerii cu care vin: seriozitatea cu care își construiesc relația cu Dumnezeu, interesul crescut pentru aflarea rădăcinilor și tradițiilor strămoșești. Aflând despre viața Sfântului Ştefan cel Mare, ei sunt mândri de cine le-au fost strămoșii”.

La tabără participă 21 de tineri și 5 însoțitori și se va încheia în data de 14 iulie 2019.

Tot la Mănăstirea Putna se desfășoară și o tabără interna­țio­nală de tradiție și spiritualitate care va începe miercuri, 10 iulie 2019, cu participanți din Protoieria Irlandei din cadrul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale. Vor participa 40 de copii cu vârste cuprinse între 8 și 15 ani, alături de 15 însoțitori. Tabăra se desfă­șoară cu binecuvântarea Înalt­prea­sfințitului Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale.