Taberele solidarității în Mitropolia Basarabiei, la final

Un articol de: Ioan Bușagă - 11 August 2018

Misiunea socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a organizat și în acest an proiectul „Taberele solidarității”. Scopul acestuia a fost de a promova activitatea voluntariatului și de a-i motiva pe tineri să se implice în viaţa comunităţii. Astfel, în cadrul fiecărei tabere au fost organizate jocuri, activități de edu­cație nonformală pentru copii și activități sociale (asistarea la domiciliu a bătrânilor, activități ecologice etc.), informează site-ul diaconia.md. În acest an, taberele au fost organizate în două localităţi, și anume: Volovița, raionul Soroca, şi Florițoaia Veche, raionul Ungheni. În prealabil, tinerii voluntari au participat la un curs de formare pentru a se familiariza cu specificul cerin­țelor proiectului, precum și cu modul în care se pot implica, prin coordonarea unor activități interactive și recreative cu copiii.

Ca și la edițiile din anii precedenți, la proiectul „Taberele solidarității” au participat și 10 voluntari din Italia, din cadrul a două organizaţii partenere, „Caritas Ambrosiana” și „Bambini in Romania”.

Prima tabără s-a desfășurat în localitatea Volovița, raionul Soroca, în perioada 30 iulie - 4 august, iar a doua tabără, din localitatea Florițoaia Veche, Ungheni, a început în data de 4 august și se încheie astăzi, 11 august.

Proiectul „Taberele solidari­tății” este implementat prin Misiunea socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei din anul 2005.