Tablete conectate la internet pentru elevii din Blaj

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 11 Octombrie 2017

Toţi elevii din clasele III-VII din municipiul Blaj vor primi tablete conectate la internet, în cadrul unui proiect-pilot implementat de Primăria şi Consiliul Local Blaj.

Astfel, toate şcolile din Blaj au primit un număr de 1.150 de tablete cu abonament la internet, acestea fiind distribuite sau urmând a fi distribuite elevilor incluşi în acest program, menţionează un comunicat al autorită­ților locale.

În funcţie de succesul acestui proiect, de tablete cu internet ar putea beneficia toţi elevii din învăţământul preuniversitar blăjean.

„Este un proiect-pilot pe care îl implementăm la Blaj, pus în practică în urma unor discuţii avute cu cadrele didactice din oraş şi cu reprezentanţii şcolilor, care s-au pronunţat asupra oportunităţii unui asemenea demers. Dacă acest proiect va fi implementat cu succes, atunci vom extinde acest program la toate clasele din învăţământul preuniversitar din Blaj. Consider că este o investiţie în copiii noştri, o obligaţie morală a noastră, iar această formă de susţinere a învăţământului blăjean este în conformitate cu standardele impuse de tehnologia actuală”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Fiecare tabletă va fi însoţită de un abonament de internet cu un trafic de 4GB/lună, suma de bani pentru costurile acestora urmând a fi alocată de Primăria Blaj tuturor şcolilor din oraş, acestea fiind deţinătoarele tabletelor şi abonamentelor.

Fiecare elev va primi tableta în custodie pentru o perioadă de doi ani, după care acestea vor fi restituite şcolii. Dacă elevul respectiv se încadrează în continuare în acest program, va primi, pentru încă doi ani, o altă tabletă.

„Tabletele vor fi extrem de folositoare elevilor din Blaj în procesul educaţional, în condiţiile în care există materii la care programa este disponibilă pe site-ul ministerului de profil, cu aplicabilitate practică”, precizează sursa citată. În plus, iniţiatorii acestui proiect consideră că tableta, pe care elevul o poate duce acasă, va fi utilă şi pentru părinţi, care vor putea afla astfel informaţii privind evoluţia şcolară a copilului.