Tablete pentru elevi din ani terminali din județul Dâmbovița

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 11 Iunie 2020

La inițiativa Înaltpreasfinți­tului Părinte Nifon, Arhiepiscopia Târgoviștei a dăruit 145 de tablete performante (în valoare de 126.000 de lei), cu abonament gratuit la internet, unor elevi dâmbovi­țeni. Eparhia a primit mesaje care exprimă percepția elevilor, beneficiari ai acestor tablete, în ce fel le sunt folositoare și dacă inițiativa a fost de succes. 

Adina Mihaela Țurcanu din comuna Slobozia Moară a spus: „Părintele nostru din sat mi-a oferit această tabletă care mă ajută foarte mult. Lucrez pe ea și chiar este bună!” „Înainte mă conec­tam cu telefonul surorii mele. Ea are nevoie de el acum, este clasa a 10-a. Și reușesc să mă conectez și eu”, a transmis Mihai Bondoc din comuna Brezoaiele. 

Tabletele au fost achiziționate cu ajutorul preoților de la parohii și al mănăstirilor din județul Dâmbovița. Beneficiarii sunt elevi din clasele a 8-a și a 12-a, reco­mandați de directorii de școli, prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, și de preoții de la parohii, în colaborare cu profesorii de religie, a transmis Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgo­viștei.