Tablete performante pentru elevii buzoieni și vrânceni

Un articol de: Pr. Dragoș Olteanu - 17 Iunie 2020

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, în colaborare cu Asociația Femeilor Ortodoxe din eparhie, a dăruit elevilor buzoieni și vrânceni tablete performante pentru uz școlar, în valoare totală de 18.938 de lei. În acest sens, au fost selec­tați 20 de elevi cu rezultate bune la învățătură, cărora li s-a oferit câte o tabletă pentru a-și continua lecțiile on-line.

Ca urmare a suspendării cursurilor pe parcursul stării de urgență, foarte mulți copii s-au aflat în imposibilitatea de a participa la lec­țiile desfășurate on-line, deoarece nu au dispus de echipamentele tehnologice necesare. În primă in­stanță, autoritățile publice locale au ajutat o parte dintre acești elevi, urmând ca cei rămași să fie sus­ținuți și de Centrul eparhial Buzău.

În perioada crizei provocate de noul coronavirus, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a inițiat mai multe acțiuni sociale, menite să vină în sprijinul persoanelor vârst­nice, izolate sau vulnerabile, din cele două județe ale eparhiei. Prin intermediul lor, s-a acoperit necesarul de alimente și dezinfec­tanți în timpul stării de urgență, precum și al sărbătorilor de Paști.