Taina Sfântului Maslu în Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul“ - Măcăreşti

Un articol de: Ziarul Lumina - 09 Aprilie 2016

Ieri, 8 aprilie 2016, în biserica Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul“ - Măcăreşti, preoţii din cadrul Cercului pastoral „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ au săvârşit Taina Sfântului Maslu, avându-l în mijlocul lor pe părintele Marius-Daniel Profir, protopop al Protoieriei II Iaşi.

Credincioşi de toate vârstele din parohie, dar şi din localităţile învecinate s-au bucurat de acest moment de rugăciune pentru vindecare sufletească şi trupească.

În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, părintele protopop a vorbit despre semnificaţia celor şapte pericope evanghelice din rânduiala Tainei Sfântului Maslu şi despre principalele învăţături pe care acestea le cuprind, îndemnând apoi la intensificarea rugăciunii şi a trăirii creştine autentice pe tot parcursul anului şi mai cu seamă în perioada Postului Mare.

La final, părintele paroh Andrei Atudori a mulţumit părintelui protopop şi părinţilor din cadrul cercului pastoral pentru împreună-slujire şi tuturor credincioşilor pentru împreună-rugăciune, subliniind, totodată, importanţa momentelor de acest fel pentru viaţa comunităţii parohiale pe care o păstoreşte, ca prilejuri de întărire a comuniunii în duh de rugăciune adusă lui Dumnezeu.