Taina Sfântului Maslu la Băuțarul Inferior, Caransebeș

Un articol de: Ziarul Lumina - 10 Aprilie 2019

În Duminica a 4-a din Postul Mare, în Parohia Băuțarul Inferior, Protopopiatul Caransebeș, s-a oficiat Taina Sfântului Maslu de către un sobor din care au făcut parte preoții Adrian Socaci - Parohia Bucova, Vidu-Marius Vasiloni - Parohia Băuțarul Superior, Trandafir Silvășan, Romulus Frîncu, Viorel-Daniel Daia - de la Parohia Marga, Ioan Tuștean - Parohia Vama Marga și Ioan Bircea - Parohia Voislova și diac. Manuel Boran de la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” – Caransebeș, în prezența unui număr mare de credincioși.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către pr. Vidu-Marius Vasiloni, care s-a referit la „necesitatea pocăinţei și a rugăciunii, care trebuie să se reflecteze în viaţa de zi cu zi a fiecăruia din noi, în faptele bune, de milostenie, mai ales în această perioadă de pregătire, de curăţire, de înnoire, a Postului Mare, pentru Marele Praznic al Învierii Domnului”.

„Ne-am bucurat de împreună rugăciune, cler și credincioși, cerând de la Domnul Hristos să-și reverse asupra noastră harul Său tămăduitor peste trupurile și sufletele noastre care sunt tot mai ostenite și gârbovite de grijile și de plăcerile lumești”, a subliniat paroh Trandafir Silvășan, conform celor transmise de pr. Romulus Frâncu, din Episcopia Caransebeșului.