Tânărul de astăzi, cheie a dăruirii neamului românesc

Un articol de: Gina Ţapu - 24 August 2018

În perioada 21-23 septembrie 2018, în municipiul Piatra Neamţ, se va desfăşura cea de-a treia ediţie a proiectului „Tânărul din Petrodava”, cu tema „Tinerii de astăzi - punte între veacuri de credinţă ortodoxă şi neam românesc”. Evenimentul este organizat de Asociaţia „Tineretul Ortodox Român” - filiala Piatra Neamţ şi se bucură de susţinerea Protopopiatului Piatra Neamţ, fiind realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Neamţ.

De ce unitate, credinţă, neam şi ţară? Prin acest proiect ce va avea loc în Cetatea Petrodavei, vrem să le redescoperim tinerilor ce a fost România acum 100 de ani şi cât de importantă este istoria acestei ţări şi a făuritorilor Marii Uniri.

„Neamul este mama mea, tatăl meu, fratele meu, sora mea, vecinul meu, satul meu, comuna mea, judeţul meu, ţara mea şi tot cel ce vorbeşte aceeaşi limbă, are aceeaşi credinţă şi aceleaşi idealuri”, mărturisea arhim. Justin Pârvu. Cu această mărturie ca exemplu, vrem să le arătăm tinerilor că ţara românească este o ţară sfântă cu un popor sfânt. Sfinţenia ţării şi a neamului este izvorâtă din jertfa permanentă dată de poporul român răstignit mereu pe crucea istoriei, de mulţimea martirilor şi mărturisitorilor, de credinţa puternică a voievozilor, a eroilor şi a soldaţilor români, care şi-au dat viaţa pentru a ne oferi o Românie puternică. Această Românie puternică are nevoie ca tinerii de astăzi să fie punte între veacuri de credinţă ortodoxă şi neam românesc.

Evenimentul, cu participarea a 450 de tineri din judeţ, dar şi din afara lui, îşi doreşte să trezească în inima tânărului dragostea de neam şi ţară, să-l aşeze ca punte între trecut şi viitor, să-i sădească în inimă dragostea de mărturisire pe care au avut-o cei care astăzi ne sunt modele de urmat.

Precum Unirea de la 1918, în perioada de 21-23 septembrie 2018, la Piatra Neamţ sunt aşteptaţi tineri din judeţ şi nu numai, pentru a forma o Românie Mare la tabăra unităţii, a credinţei, a neamului şi a ţării, la cea a Tânărului din Petrodava, pentru că ei sunt puntea de trecere între veacuri de credinţă ortodoxă şi neam românesc.