Târgul de Ţară în Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului
Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului va fi din nou gazda Târgului de Ţară pe 22-23 septembrie, eveniment care îşi propune în mod consecvent să valorifice componente ale tezaurului alimentar tradiţional prin demonstraţii practice şi expoziţii culinare cu vânzare. Elemente de artă culinară românească, reprezentative pentru subzonele etnografice ale judeţului Sibiu şi ale judeţelor Braşov şi Alba, vor fi prezente la Târgul de Ţară. Astfel, vor fi prezentate sortimente de brânză de la producători certificaţi din Şura Mare şi Răşinari, produse din carne de la Tălmăcel şi Sibiu, pâine românească preparată în casă, faimoasa plăcintă de Turnu, hencleş după reţetele renumite ale saşilor agniţeni, turtă dulce, zacuscă şi gemuri preparate în comunităţile de pe valea Hârtibaciului, miere, sucuri de fructe de pădure şi, deopotrivă, tradiţionala ţuică de Sălaj, aşa cum a arătat muzeograful Lucian Robu.