Târnosire de biserică în Arhiepiscopia Craiovei

Data: 17 Octombrie 2022

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a poposit duminică, 16 octombrie, în mijlocul credincio­șilor Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din satul Beloț, comuna Sopot, județul Dolj. Înalt­preasfinția Sa a săvârșit slujba de sfințire a bisericii parohiale și Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, se arată pe site-ul mitropoliaolteniei.ro.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu a vorbit despre importanța păstrării dreptei credințe, evidențiind exemplul Sfinților Părinți participanți la Sinodul al 7-lea Ecumenic. De asemenea, Mitropolitul Olteniei a prezentat și sensurile duhov­ni­cești ale Pildei semănătorului: „Mântuitorul Hristos rostește această pildă ca să învățăm Cine este Cel Care seamănă cuvântul Său, Cel Care vorbește când intrăm în Biserică și când noi rostim rugăciunile noastre. El este Cuvântul lui Dumnezeu pe care Îl găsim în rugăciunea «Tatăl nostru», în rugăciunile pe care le știm pe de rost, în rugăciunile din Psaltire, din Noul Testament și din alte cărți sfinte. Deci Cuvântul lui Dumnezeu este acea voce a Tatălui ceresc, a Fiului și a Sfântului Duh, care se aude în sufletul nostru. Pentru că Dumnezeu este în noi. El ne-a făcut și S-a așezat întru noi. Însăși viața este darul lui Dumnezeu”.

La final, părintele paroh Lucian Negrilă a fost hirotesit iconom stavrofor, iar mai mulți credincioși au primit gramate de mulțumire pentru lucrarea în folosul Bisericii.