Târnosire şi binecuvântări arhiereşti în județul Brașov

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 20 Aprilie 2023

În a treia zi de prăznuire a Sfintelor Paști, credincioșii Parohiei Tohanu Vechi 2, județul Brașov, au primit binecuvântare arhierească. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a târnosit noua biserică din Hărman, județul Brașov, în a doua zi de Paşti.

Credincioșii din Tohanu Vechi au participat în număr mare la Sfânta Liturghie arhierească să­vârșită în Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și „Sfântul Siluan Athonitul”. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale, informează Mitropolia Ardealului.

Ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre Săptămâna Luminată, iar la finalul Sfintei Liturghii i-a acordat colonelului (r) Sorin Silviu Bălășescu distincția „Ordinul Ioan Mețianu pentru laici”. A urmat slujba de pomenire a pr. George Bota, ctitorul bisericii Parohiei Tohanu Vechi 2, care a trecut la cele veșnice în ziua de 20 aprilie 2022, la 44 de ani.

Ierarhul a sfințit și a așezat apoi piatra de temelie pentru o capelă mortuară în Parohia Tohanu Vechi 1. De asemenea, a sfințit crucea care a fost așezată pe biserica Parohiei Râșnov 5, lăcaș de cult aflat în construcție.