Târnosirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Târgu Mureș

Un articol de: Oana Rusu - 30 Septembrie 2024

În Duminica a 19‑a după Rusalii, când este citită Evanghelia ce prezintă Predica de pe munte a Mântuitorului, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor târgumureșeni și a săvârșit slujba de târnosire a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Unirii, unde credincioşii sunt păstoriţi de pr. Vasile Ilieș, de la Parohia Târgu Mureș IV, și pr. Silviu Jimborean, de la Parohia Târgu Mureș XI. Apoi ierarhul a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie și a rostit un cuvânt de învățătură.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, adresându‑se celor prezenți, ierarhul a spus: „Creştinii buni şi milostivi vor primi ca răsplată nu lucruri ieftine şi perisabile, ci cununile neveştejite ale slavei cereşti, cum citim în Sfintele Scripturi. Avea dreptate Sfântul Ciprian când spunea: «Ceva măreţ şi divin este binefacerea izvorâtă din iubire. Cu ajutorul ei, creştinul primeşte harul Duhului Sfânt, Îl câştigă pe Hristos ca blând Judecător şi Îl face pe Dumnezeu datornic». Iată de ce Mântuitorul Hristos ne îndeamnă: «Faceţi bine şi răsplata voastră va fi multă şi veţi fi fiii Celui Preaînalt» (Lc. 6, 35)”.

La finalul Sfintei Liturghii, pr. Vasile Ilieș a primit diploma de vrednicie și o icoană cu Sfinții Ierarhi Bălgrădeni, iar pr. Silviu Jimborean, inspector de tineret pentru județul Mureș, a fost hirotesit iconom. De asemenea, ierarhul le‑a oferit diplome de aleasă cinstire binefăcătorilor Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, edificiul fiind ridicat în timpul slujirii preoților Simion Ersen, Gheorghe Man și Eugen Miron.