Târnosirea bisericii din cimitirul Mănăstirii Izbuc

Un articol de: Pr. Andi Constantin Bacter - 30 Mai 2023

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, aflat la Mănăstirea Izbuc, a săvârşit slujba de târnosire a bisericii celei noi a cimitirului așezământului monahal - strămutat din incintă pe colina dinspre apus a mănăstirii. La slujba târnosirii noii biserici, din 24 mai, ierarhul le-a vorbit celor prezenți despre Înălțarea la cer a Domnului și înălțarea sufletelor credincioşilor.

În ziua praznicului Înălțării Domnului, Ziua Eroilor, Prea­sfin­țitul Episcop Sofronie a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie pe Altarul bisericii închinate Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Sfântului Mucenic Fanurie, marele făcător de minuni, Sfântului Ierarh Sofronie, Patriarhul Ierusalimului, Sfântului Cuvios Siluan Athonitul și Sfântului Cuvios Sofronie Athonitul, târnosită de ierarh în urmă cu o lună.

Preasfinția Sa a subliniat, în predică, valoarea pedagogică a me­ditației asupra slavei Înălțării și slavei Întoarcerii Domnului, iar la final a fost săvârşită slujba Parastasului pentru eroii, ostașii și luptătorii români din toate timpurile și locurile, care s-au jertfit pentru apărarea patriei și a cre­dinței ortodoxe strămoșești.