Târnosirea bisericii din filia Seleuș, Parohia Zagăr, Protopopiatul Sighișoara

Un articol de: Oana Rusu - 18 Septembrie 2023

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a săvârşit duminică, 17 septembrie, slujba de târnosire a Bisericii „Sfinții Trei Ierarhi” din filia Seleuș, Parohia Zagăr, Protopopiatul Sighișoara. În continuare, ierarhul a liturghisit și a rostit cuvântul de învățătură, conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Adresându-se celor prezenți, Înaltpreasfinția Sa a spus: „În dumnezeiasca Liturghie, El, Domnul vieții, ne hrănește, ne învață, ne mângâie și ne tămăduiește, fiind cu noi până la sfârșitul veacului, cum a promis. Iată de ce avem datoria să rămânem statornici în credința străbună, care reprezintă un far luminos în pelerinajul pământesc și un reazem puternic în lupta vieții. Credința în Dumnezeu este izvorul tuturor posibilităților, pentru că toate-i sunt cu putință celui ce crede”.

La finalul slujbei, preotul paroh Silviu Eugen Popescu a fost hirotesit iconom-stavrofor, iar mai mulţi ostenitori și binefăcători au primit din partea Înaltprea­sfințitului Arhiepiscop Irineu diplome de aleasă cinstire. 

Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Seleuș a fost amenajat într-un imobil oferit de Primăria comunei Zagăr, în anul 2004. Începând din anul 2013, s-au făcut lucrări de restaurare și transformare arhitecturală a imobilului.