Târnosirea bisericii din Parohia Ungheni II, Târgu Mureş

Un articol de: Oana Rusu - 06 Iunie 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a târnosit, în a doua zi de Rusalii, de Sfânta Treime, Biserica „Soborul Maicii Domnului” din Parohia Ungheni II, Protopopiatul Târgu Mureș, apoi a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură, conform Arhi­episcopiei Alba Iuliei.

„În Sfânta Scriptură, lăcaşul de rugăciune se numeşte casa lui Dumnezeu, locuinţa lui Dumnezeu, biserică sfântă, lăcaş sfânt. Este adevărat că te poţi întâlni cu Tatăl ceresc oriunde, în natură, în conştiinţă, în camera ta. Însă Dumnezeu a rânduit să fie pe pământ lăcaşuri de închinare, unde să avem Altarul Crucii, precum şi prilejul de a ne întâlni real cu Mântuitorul Hristos, în Taina Sfintei Euharistii”, a spus ierarhul.

IPS Părinte Arhiepiscop Irineu i-a oferit primarului orașului Ungheni, Victor Prodan, Diploma „Sfin­­ților Ierarhi Bălgrădeni”, iar cei care au contribuit la înfrumuse­țarea noului lăcaș de închinare au primit diplome de aleasă cinstire.

La praznicul Pogorârii Sfântului Duh, IPS Părinte Arhiepiscop Irineu a liturghisit la Catedrala mare din Târgu Mureș. În cadrul slujbei, diac. Mircea Andrei Halațiu a fost hirotonit preot pentru Parohia Beica de Sus, cu filia Beica de Jos, Protopopiatul Reghin.