Târnosirea Bisericii „Duminica Mironosițelor” din Sarmizegetusa, Protopopiatul Hațeg

Un articol de: Diac. Cristian Ţuţuroi - 12 Decembrie 2016

Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit sâmbătă, 10 decembrie, în Biserica „Duminica Miro­nosițelor” a Parohiei Sarmizegetusa din Protopopiatul Hațeg. În urma unor lucrări majore de înfrumusețare a bisericii parohiale, ierarhul a săvârșit slujba de târnosire a acesteia, apoi, alături de soborul de preoți diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învățătură, PS Episcop Gurie le-a vorbit credincioșilor despre rolul important al Bisericii, de-a lungul istoriei, în progresul cultural și în educația socială și religioasă a poporului român: Biserica a constituit dintotdeauna nucleul de formare a valorilor morale, de promovare a culturii și de luminare a sufletelor credincioșilor spre dobândirea mântuirii și a Împărăției Cerurilor”.

Ca recunoștință pentru bogata activitate pastoral-misionară, PS Episcop Gurie a hirotesit întru sachelar pe părintele Raul Șipoș. De asemenea, la recomandarea acestuia, ierarhul a acordat mai multe gramate de mulțumire celor implicați în lucrările de consolidare și de înfrumusețare a bisericii „Dumnicia Miro­no­sițelor”.