Târnosirea Bisericii „Înălţarea Domnului” din Baia Mare

Un articol de: Andrei Fărcaş - 10 Octombrie 2023

În Duminica a 20-a după Rusalii, 8 octombrie, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a săvârşit slujba de târnosire a Bisericii „Înălţarea Domnului” din Baia Mare, cartierul Săsar, unde este paroh pr. Marius Nechita, inspector şcolar pentru religie. Ierarhul a săvârşit apoi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. Biserica a primit şi al doilea hram, „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul”, ocrotitorul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Grupul psaltic „Theo­logos” al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, dirijat de Florian Vois.

În cuvântul de învăţătură, Prea­sfințitul Părinte Episcop Iustin, pornind de la pericopa evanghelică a duminicii, a învierii fiului văduvei din Nain, a subliniat că „prin orice tragedie am trece, să nu ne împotrivim lui Dumnezeu şi să nu-L respingem. (...) Nu îngăduie Dumnezeu o suferinţă fără să aducă zece binecuvântări, dar atunci, în momentele acelea, ne este foarte greu să înţelegem. Să fim lipiţi de Dumnezeu. Dumnezeu, Care este milă, e salvarea noastră, Care ne va învia şi pe noi în ziua cea de apoi”.

Ierarhul a oferit distincţii preoţilor slujitori de la această biserică: pr. Alexandru Buteanu, pr. paroh Marius Nechita, pr. coslujitor Claudiu Pop, pr. Bogdan Bancoş şi diaconul Sergiu Buteanu. De asemenea, din partea parohiei, au mai fost distinşi 27 de binefăcători.