Târnosirea Bisericii „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Arad

Un articol de: Protos. Iustin Popovici - 10 Octombrie 2022

Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit duminică, 9 octombrie, slujba de sfințire a bisericii cu hramul ,,Intrarea Domnului în Ierusalim” a Parohiei Arad-Gră­diște II, din orașul Arad.

După ce a sfințit lăcașul la exterior și interior și a târnosit Sfânta Masă, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învățătură, Înalt­preasfinția Sa a vorbit despre „chemarea la viață” (cf. Galateni cap. 1; Luca cap. 7), pe care din pruncie și tinerețe o au în cadrul familiei toți cei care trec prin încercări de multe feluri, având nevoie de sfatul pă­rin­ților și al tuturor celor apro­piați printr-o edu­cație menită să contribuie la mai binele obștesc. Chiriarhul a apreciat în mod deose­bit ținuta copiilor aparținători parohiei la slujba săvârșită, fapt care oglindește și lu­crarea preoților și credincioșilor.

La finalul slujbei, preoții Vasile Cucu, actualul paroh, și Viorel Roja, fostul paroh, cel care a construit biserica, au fost distinși, din partea chiriarhului arădean, cu „Crucea Sfântul Ierarh Sava Brancovici‘‘, iar ceilalți credincioși care s-au jertfit pentru construirea și în­fru­mu­se­țarea sfintei biserici au primit diplome de mulțumire.

După aceasta, preotul paroh dr. Vasile Cucu a mulțumit ierarhului, soborului de preoți și diaconi, ofi­cia­lităților, celor prezenți și tuturor celor care au ajutat la edificarea lă­ca­șului de cult. Răspunsurile liturgice au fost date de corul bisericii parohiale, dirijat de prof. Georgiana Crișan.