Târnosirea bisericii parohiei dobrogene Izvorul Mare

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 01 August 2022

Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhi­episcopul Tomisului, a poposit în Duminica a 7-a după Rusalii în mijlocul credincioșilor din satul Izvorul Mare, comuna Peștera, județul Constanța. Ierarhul a săvârșit slujba de târnosire a bisericii parohiale cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, a cărei construcție a început în anul 1913, aceasta fiind finalizată după Primul Război Mondial, în anul 1938.

După oficierea slujbei de sfințire a sfântului lăcaș, înnoit în ultima perioadă printr-o serie de lucrări de restaurare și înfrumusețare, Arhiepiscopul Tomisului a rostit un cuvânt de binecuvântare în care a apreciat jertfa credincioșilor pentru refacerea bisericii lor. „După o lucrare atât de frumoasă împlinită aici, biserica aceasta este iarăși nouă. S-a înnoit prin jertfa dumneavoastră și Dumnezeu ne-a binecuvântat astăzi cu această mare bucurie, să participăm la sfințirea acestei împliniri de la Izvorul Mare. Acest Izvor să fie izvor nesecat de credință”, a spus ierarhul, după cum a transmis TRINITAS TV.

În continuare, Arhiepiscopul Tomisului a săvârșit Sfânta Liturghie, la finalul căreia l-a hirotesit întru iconom stavrofor pe părintele paroh Răzvan Aurelian Gheorghe, în semn de prețuire pentru eforturile depuse la înfrumusețarea sfântului lăcaș.