Târnosirea Bisericii „Sfântul Apostol Andrei” din Parohia Ocna Mureș I

Un articol de: Oana Rusu - 10 Octombrie 2021

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a săvârşit slujba de târnosire a Bisericii „Sfântul Apostol An­drei” din Parohia Ocna Mureș I, Protopopiatul Aiud, duminică, 10 octombrie. În continuare, ierar­hul a săvârşit Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, la finalul slujbei, preotul Cornel Marcu, preot al Parohiei Ocna Mureș I începând cu anul 1991, a fost hirotesit întru iconom-stavrofor. Primarul orașului Ocna Mu­reș, Silviu Vințeler, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la edificarea și înfrumusețarea lăca­șului de închinare au primit diplome de aleasă cinstire.

Ierarhul a primit din partea comunităţii parohiale o icoană a Maicii Domnului ocrotind Catedrala „Sfânta Sofia” din Constantinopol, lăcaș după al cărui stil arhitectural a fost edificată Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Ocna Mureș.

Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Parohia Ocna Mureș I a fost ridicată în anii 2003-2007, piatra de temelie fiind așezată la data de 16 martie 2003. Iconostasul a fost montat în anul 2010, fiind executat din lemn de stejar de către sculptorul Mircea Marian. În anii 2011-2016, biserica a fost pictată, lucrarea fiind executată în tehnica fresco de către pictorii Ioan, Mariana și Ionuț Boțiș din Cluj-Napoca.