Te Deum de 1 Decembrie la Alba Iulia

Un articol de: Oana Rusu - 03 Decembrie 2019

Cu ocazia Zilei Naționale a României, duminică, 1 Decembrie, pe esplanada din fața Catedralei Arhiepiscopale din Alba Iulia, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat slujba de Te Deum, în prezenţa lui Ludovic Orban, prim-ministrul României, alături de care s-au aflat oficialităţi de stat, centrale şi locale. La eveniment au participat mii de credincioși veniţi din toată ţara și de peste hotare. 

La finalul slujbei, Părintele Arhiepiscop Irineu a adresat un cuvânt celor prezenți, în care a reliefat însemnătatea istorică a evenimentului de la 1 Decembrie 1918. 

„Să ne fie clar că, pentru a contribui cu forţă la redresarea spirituală şi la prosperitatea acestui neam, trebuie să avem omenia care îi împodobea pe bravii noştri îna­intaşi. Strămoşii au ridicat munţi de oase şi au făcut să curgă râuri de sânge, ca să ne lase nouă o scumpă moştenire: România întregită”, a spus ierarhul.

Părintele Arhiepiscop Irineu a luat parte, apoi, la ceremonia defilării trupelor și tehnicii militare, desfășurată pe Bulevardul „1 Decembrie 1918”, care s-a încheiat cu onorul prezentat de Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.