Teme de educație religioasă dezbătute în cadrul Cercului misionar din Parohia Arad-Bujac

Un articol de: Protos. Iustin Popovici - 12 Noiembrie 2016

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a avut loc în Parohia Arad-Bujac întrunirea preoților și profesorilor de religie de pe raza municipiului Arad, coordonat de către părintele Ioan Tulcan împreună cu părintele Emil Roman. Iniția­tiva acestei întruniri la Centrul cultural „Sfântul Nicolae” al parohiei menționate a aparținut părintelui paroh Vasile Pop. Din prezidiu au făcut parte protos. dr. Iustin Popovici, pr. Octavian Blaj, pr. Gabriel Mariș, consilieri la Centrul eparhial, pr. Flavius Pet­cuț, protopopul Aradului, și diac. Florin Sirca, ins­pector de religie în cadrul ISJ Arad.

Aflându-ne în Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și totodată Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești, părintele Vasile Pop a susținut în fața preoților și profesorilor de religie mai multe teme, și anume: „Activitatea tipografică bisericească în spațiul arădean”; „Către o orientare prospectivă a educației religioase a tineretului creștin ortodox”; „Religie și școală astăzi”; „Perspective ale educației religioase în școală”; „Proiecte și programe educațional-catehetice”; „Preoții și educația religioasă” etc. În continuare au avut loc luări de cuvânt din partea participanților.

Chiriarhul arădean, la finalul acestei întruniri, l-a felicitat pe părintele paroh pentru inițiativă și buna organizare a evenimentului, după care a făcut o retrospectivă a evenimentelor importante din cadrul eparhiei desfă­șurate în scopul educației religioase, precum și contribuția pe care o are tiparul în răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu.

De asemenea, cei prezenți au avut posibilitatea de a discuta împreună cu ierarhul și înso­țitorii acestuia metode pentru educarea tinerei generații. Totodată, s-au pus în discuție și problemele concrete întâmpinate de preoți în parohii și de profesori la catedră, precum și soluțio­narea acestora.