Teologii români de la Roma au depus jurământul

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 03 Iulie 2023

Sâmbătă, 1 iulie, în Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului eparhial de la Roma, a avut loc depunerea jurământului de către cea de-a treia generație de studenți ai Extensiei de la Roma a Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București. Alături de aceștia, au depus jurământul și șase ab­solvenți ai programelor de masterat ale aceleiași facultăți, se arată pe site-ul episcopia-italiei.it.

Evenimentul a debutat cu săvârşirea slujbei de Te Deum de Prea­sfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, înconjurat de un sobor de clerici. Din partea Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a participat o delegaţie formată din părintele conf. univ. dr. Marian Vild, părintele prof. univ. dr. emerit Ștefan Buchiu, părintele lect. univ. dr. Zaharia Matei și diaconul George Șerban, în timp ce Ambasada României în Republica Italiană a fost reprezentată de Corina Lefter, prim secretar al instituţiei diplomatice.

Ierarhul a adresat un cuvânt de felicitare absolvenților promoției 2023, subliniind importanța acestui moment atât pentru absolvenți, cât și pentru întreaga Biserică, îndemnându-i să devină slujitori bine­plăcuți Domnului în comunitățile în care vor trăi și activa.