Terapii cu struguri și vin într-o stațiune din Bulgaria

Un articol de: Cristina Zamfirescu - 30 August 2022

Pentru cel de-al cincilea an consecutiv, în staţiunea bulgară Sfinţii Constantin şi Elena de lângă Varna (la Marea Neagră) se desfășoară sărbătoarea terapiilor cu vin şi terapiilor spa cu struguri, conform agenției BTA, citată de Agerpres. Specialişti în medicina fizică şi de reabilitare recomandă ca aceste proceduri să fie urmate la sfârşitul verii, iar evenimentul din acest an a început vineri, 26 august, și se va încheia în 2 septembrie. 

Băile cu extracte din struguri, terapiile de hidratare pentru faţă şi corp şi masajele cu efect exfoliant pregătesc organismul pentru o mai mare rezistenţă la infecţii în cursul toamnei şi al iernii, îmbunătăţesc metabolismul, au un important efect antioxidant, tonifică organismul şi sunt excelente pentru piele, susțin organizatorii. De asemenea, terapiile cu vin pot ameliora diferite afecţiuni ale sistemului cardiovascular, ale sistemelor nervos şi musculo-scheletic. Vizitatorilor le mai sunt oferite degustări de vinuri la crame prezente la Varna. 

Staţiunea Sfinţii Constantin şi Elena a fost primul loc din Bulgaria unde s-au practicat terapii cu vin. Turiştii frecventau staţiunea pentru a combina clima sănătoasă marină cu terapiile pe bază de vin, conform comunicatului staţiunii, citat de BTA.