Timișorenii au sărbătorit Botezul Domnului

Un articol de: Diac. Răzvan Fibișan - 08 Ianuarie 2020

La praznicul Botezului Dom­nului Iisus Hristos, mii de credincioși timișoreni au participat la Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului. La final, Înalt­preasfinţia Sa, împreună cu soborul de slujitori, a oficiat slujba Aghesmei Mari. Alături de credincioșii timișoreni, la slujbă a participat și Valery I. Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse în România. După sfinţirea apei, chiriarhul a binecuvântat credincioşii, stropindu-i cu agheasmă.

În cuvântul de învăţătură, Mitropolitul Banatului a reliefat importanța Botezului Domnului Hristos pentru fiecare credincios. 

După Sfințirea cea mare a apei, preoţii sluji­tori au împărţit credincioşilor prezenţi Agheasmă Mare, slujitorii catedralei pregătind în acest an 1.500 de litri de agheasmă.

În încheiere, Mitropolitul Banatului a fost felicitat de clericii și credincioșii Catedralei Mitropolitane, cu prilejul sărbătorii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, ocrotitorul spiritual al Înaltpreasfinției Sale.