Tineri din Arhiepiscopia Târgoviștei, câștigători ai unui concurs de icoane

Data: 18 Aprilie 2024

Tineri din cadrul Comitetului de tineret al catedralei din Târ­goviște, împreună cu elevi de la Școala „Coresi” din Târgoviște, au participat sâmbătă, 13 aprilie, la festivitatea de premiere a Concursului naţional „Ketanes le Sfincienca - Împreună cu sfinţii”, desfăşurat în perioada iunie - octombrie 2023. Evenimentul a avut loc la Centrul social-cultural „Sfântul Calinic de la Cernica” de la mănăstirea ilfoveană Cernica și a fost organizat de Parohia Sinteşti din Protopopiatul Ilfov Sud, comunitate formată în proporţie de jumătate din credincioşi de etnie romă, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În cadrul concursului au fost pictate 150 de icoane pe sticlă de copii romi și români din 14 eparhii, care au fost fotografiate și imprimate pe bannere, care apoi au fost montate pe gardul care delimitează drumul pietonal de acces către Catedrala Patriarhală.

Lucrările lor au fost apreciate de juriu, iar la finalul proiectului-concurs, doi dintre tinerii târgoviș­teni au obținut premiul I, potrivit sursei citate.