Tineri din diasporă participă la sfințirea Catedralei Naționale

Un articol de: Arhid. Alexandru Briciu - 21 Noiembrie 2018

Membri ai asociației Nepsis din Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale vor efectua un pelerinaj în România în perioada 24 noiembrie - 2 decembrie. Ei răspund astfel invitației Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, adresată în cuvântul rostit cu prilejul deschiderii Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși de la Sibiu, în 6 septembrie.

Pelerinajul este organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfin­­țitului Părinte Mitropolit Iosif și include participarea la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului și la Sfânta Liturghie din data de 25 noiembrie; participarea la prima slujbă de hram, în 30 noiembrie; participarea la evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri, la Alba Iulia, în 1 decembrie. Participanții vor vizita așezăminte monahale și biserici din București și din apropierea Capitalei (Catedrala Patriarhală, Mănăstirea Antim, Mănăstirea Radu Vodă, Mănăstirea Cernica, Mănăstirea Snagov, Biserica „Sfântul Gheor­ghe”-Nou). Tot în București vor fi vizitate Palatul Patriarhiei și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”. În drum spre Alba Iulia, tinerii din diasporă vor poposi la Mănăstirea Curtea de Argeș, Catedrala Arhiepiscopală din Târgoviște, Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea, Mănăstirea Govora, Mănăstirea Hurezi. „La invitația Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, vom participa la sfințirea Catedralei Naționale, oficiată de Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, duminică, 25 noiembrie, la prăznuirea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și al Catedralei Naționale, în 30 noiembrie, și la festivitățile de celebrare a Centenarului Marii Uniri la Alba Iulia, pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României. Acest pelerinaj este organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale”, ne-a declarat Vlad Iancu, membru Nepsis.

La pelerinaj s-au înscris 21 de persoane cu vârsta între 18 și 35 de ani, membri ai filialelor Nepsis din întregul cuprins al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale.