Tineri în pelerinaj la mănăstiri din Oltenia

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 23 Feb 2022

În perioada 10-12 februarie 2022, apro­ximativ 20 de tineri, membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși Români din Banatul de Munte, au participat la un pelerinaj organizat de Sectorul de pelerinaje, excursii și drumeții al aso­ciației. Pelerinajul a avut ca desti­nație principală Mănăstirea Arnota din județul Vâlcea, dar și alte așezăminte monahale din nordul Olteniei.

Prima zi a pelerinajului a început cu un moment de rugăciune săvârșită alături de pă­rintele Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Episcopiei Ca­ransebeșului, tinerii cerând lui Dumnezeu binecuvântarea acestei călătorii. Ei au poposit mai întâi la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Lainici și la moaștele Sfântului Cuvios Irodion. A doua zi, pelerinii au participat la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Arnota. Slujba a fost urmată de un dialog cu maica stareță, monahia Ambrozia. În a doua parte a zilei, tinerii au vizitat unele dintre cele mai vechi mănăstiri din nordul Olteniei: Go­vora, Dintr-un Lemn și Surpatele, locuri încărcate cu multă istorie.

În cea de-a treia zi, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de părintele Mihai Ciucur, răspunsurile la strană fiind oferite de tinerii ato­riști. În continuare, aceș­tia au vizitat Mănăstirea Bistrița și Mănăstirea Hurezi. În drum spre casă, ultima mănăstire la care s-au închinat tinerii pelerini a fost Mănăstirea Polovragi. Ca ultim popas a fost ales un loc simbolic pentru toți românii: Coloana Infinitului, creație a lui Constantin Brân­cuși, se arată pe site-ul episcopiacaranse­besului.ro.