Tinerii suceveni au aflat despre importanța postului

Un articol de: Silviu Dascălu - 15 Martie 2024

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Iosif, Mitropolit al Europei Occidentale și Meridionale, și cu purtarea de grijă a Înaltprea­sfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, tinerii din ASCOR Suceava au organizat luni, 11 martie, o conferință premergătoare Postului Mare pe tema „Postul Paștilor - mijloc bisericesc pentru depășirea provocărilor vieții”.

Conferința a fost susținută de pr. conf. univ. dr. Patriciu Vlaicu, preot paroh la Biserica „Sfântul Nicolae” din Bruxelles și profesor de drept canonic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, informează arhiepiscopiasucevei.ro.

Conferința a avut loc în aula din Corpul E a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, cu sprijinul Universității și al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, având onoarea de a fi prezenți la eveniment Mihai Dimian, rector al Universității „Ștefan cel Mare”, prof. Cristi-Gabriel Hurjui - consilier eparhial la Sectorul catehizare, tineret și educație pentru viață, pr. Ionuț Isopescu - consilier eparhial la Sectorul educațional-teologic și tineri de toate vârstele.

În cadrul conferinței, părintele Patriciu a subliniat importanța unei rânduieli în postire, aceasta să fie cu binecuvântarea părintelui duhovnic, totodată aducând în discuție rolul duhovnicului în viața unui credincios. Spre sfârșitul întâlnirii cu părintele Patriciu Vlaicu a existat o sesiune de întrebări în care publicul a putut să își adreseze curiozitățile, frământările și întrebările atât scris, cât și verbal.

La finalul conferinței, pr. Ionuț Isopescu i-a oferit părintelui profesor cea mai înaltă dis­tincție a eparhiei, „Crucea Bucovinei” din partea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru toată dedicarea și efortul depus de-a lungul timpului.