Tinerii, un neam, o credință, o simțire

Un articol de: Tudorel Rusu - 02 Feb 2018

La Biserica „Adormirea Maicii Domnului” - Galata din Iași se va desfășura astăzi cea de‑a XI‑a ediție a Simpozionului dedicat Zilei Mondiale a Tineretului Ortodox.

Evenimentul va avea tema „Tinerii - un neam, o credință, o simțire”. Vor fi susținute prelegeri pe acest subiect, va fi vernisată o expoziție și vor avea loc momente artistice susținute de elevi ai școlilor ieșene.

Mai multe detalii despre eveniment ne‑a oferit părintele Mircea Stoleriu, parohul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” - Galata din Iași, organizatorul și moderatorul evenimentului: „Vineri, 2 februarie, îi vom avea ca invitați pe pr. dr. Constantin Sturzu, consilier în cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, pe pr. conf. univ. dr. Adrian Dinu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași și pe lect. univ. dr. Bogdan Neculau de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității din Iași. Tema din acest an ține cont și de recomandările Sfintei Patriarhii, având titlul «Tinerii - un neam, o credință, o simțire». De la ora 13:00, îi vom avea ca invitați pe profesori și pe elevi: Corul Colegiului Național «Octav Băncilă» Iași - prof. Elena Chirvase, Grupul Instrumental Intermezzo de la Colegiul Național Iași - prof. Gabriela Rusu, Școala Gimnazială D. D. Pătrășcanu - Tomești va prezenta sceneta 1 Decembrie - prof. coordonator Georgeta Murărașu, Corul Anghelos de la Școala «Ion Simionescu», condus de prof. Ciprian Juncă. Va fi deschisă și o expoziție cu lucrări plastice, realizate de elevii de la Colegiul Național Iași și de la Colegiul de Artă «George Apostu», Bacău, coordonatori fiind prof. Silvia Precupanu și prof. Ionela Livioara Petrescu. Vor urma momentul de chitară al elevului Adrian Petraș din clasa a X‑a a Colegiului Național Iași - prof. Camelia Chihăroi și recitările elevilor Niță Cezara, Hrapciuc Diana, Chirilă Mădălina de la Școala «Ion Simionescu» - prof. coordonator Mihaela Cojocariu. De asemenea, prof. Oana Nechifor de la Școala «Ion Simionescu» va prezenta referatul cu tema «Rolul Bisericii Ortodoxe Române în Primul Război Mondial». Cea de a doua sesiune de vineri seară, de la ora 18:00, va fi pentru toți tinerii și credincioșii doritori să participe. După partea de conferință, va urma o parte artistică, susținută de elevul Șerban Casian de la Liceul de Artă - un mic concert de vioară - după care va urma interpretarea corului de tineri al parohiei noastre”.