Titlu „Cetățean de onoare” pentru parohul Ilie Fleșer, la sărbătoarea satului Șura Mică, Sibiu

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 19 August 2017

La sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului din acest an a avut loc prima ediție a Zilelor Comunei Șura Mică. În cadrul manifestărilor, parohul din localitatea aflată în apropierea Sibiului, părintele Ilie Fleșer, a primit titlul de cetățean de onoare al comunei sibiene.

Ceremonia de acordare a titlului de cetățean de onoare a avut loc după Sfânta Liturghie din ziua de praznic. Părintele Ilie Fleșer a primit din partea primarului comunei Șura Mică, Valentin Ristea, diploma de cetățean de onoare și o plachetă, cu mulțumirile din partea comunității pentru toate realizările pastoral-misionare, administrative și educaționale din anii de slujire în comuna sibiană.

„Titlul de cetățean de onoare al comunei Șura Mică mi-a fost acordat pentru activitatea mea de preot paroh în această localitate, unde slujesc de 32 de ani. În toți acești ani am reușit să realizăm împreună cu oamenii din sat multe lucruri frumoase, cum ar fi extinderea bisericii parohiale de la 87 de metri pătrați la 170 de metri pătrați, lucrări finalizate în anul 2003 când a avut loc sfințirea locașului,  renovarea completă a casei parohiale în anul 1985 și în anul 2007, precum și înființarea începând cu anul 2009 a Centrului social al parohiei și a capelei mortuare de 170 de metri pătrați. Lucrările la acest centru au fost finalizate în 2016, iar în fiecare săptămână avem activități catehetice și ateliere de pictat icoane pe sticlă”, ne-a spus părintele Ilie Fleșer.

La prima ediție a Zilelor Comunei Șura Mică au participat numeroși oaspeți, între care s-au aflat prefectul Lucian Radu, vicepreședintele Consiliului Județean, Marcel Luca, parlamentari și alți invitați.

Programul a cuprins o serie de manifestări culturale și artistice. Sărbătoarea satului a început cu o paradă a costumelor populare și a continuat cu ceremonia de acordare a titlului de cetățean de onoare părintelui Ilie Fleșer. Manifestările au continuat, apoi, cu mesajele oficialităților adresate celor prezenți și cu spectacolul de muzică populară și ușoară, dansuri populare și moderne, urmate de recitaluri ale unor artiști populari și ansambluri cunoscute. În cadrul evenimentului a fost lansat și concursul „Cel mai frumos costum popular”, iar focul de artificii a încheiat prima ediție a sărbătorii de la Șura Mică.

Manifestarea „Zilele Comunei Șura Mică” va fi organizată în fiecare an la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului pentru a pune în valoare tradițiile, obiceiurile și patrimoniul cultural și artistic al acestei localități din apropierea Sibiului.