Tombolă caritabilă organizată de studenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Iaşi

Un articol de: Tudorel Rusu - 17 Decembrie 2015

Studenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi de la secţia Teologie Ortodoxă - Asistenţă socială au organizat în această perioadă a Postului Crăciunului tombola caritabilă „Dăruind vei dobândi“.

În prima jumătate a lunii decembrie, s-au adunat sume de bani pentru ajutorarea celor aflaţi în îngrijirea Centrului de Recuperare al Copiilor cu Handicap Sever Galata - Iaşi. La încheierea tombolei, ce a avut loc luni, 14 decembrie,  doi dintre cei care au contribuit cu sume de bani au câştigat un sejur la o pensiune  din Gura Humorului - Suceava, iar un alt participant a beneficiat de un premiu surpriză.

„Ne-am gândit să facem nişte copii fericiţi acum, înainte de sărbători, şi i-am ales pe cei din Centrul de Recuperare al Copiilor cu Handicap Sever Galata. Ideea tombolei caritabile a fost una inspirată, întrucât am găsit sponsori şi mulţi binevoitori care au cumpărat biletele în valoare de 13 lei. Sponsorii sunt cei care vor asigura premiile pentru câştigători“, ne-a declarat Liliana Bocicu, şef de grupă al anului III.

„Dacă în anii trecuţi studenţii de la specializarea Asistenţă socială au strâns bani, alimente sau cărţi, pe care le-au donat în diferite centre pentru copii şi bătrâni, cât şi la Spitalul «Sfânta Maria», în acest an ei au avut o idee mai frumoasă şi mai atrăgătoare - organizarea unei tombole caritabile. A fost iniţiativa şi propunerea lor în totalitate şi cred că este menirea lor ca studenţi teologi şi viitori asistenţi sociali să desfăşoare aceste activităţi şi să îmbine într-un mod util teoria cu practica“, a adăugat maica Polixenia Nistor, asistent la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi - secţia Asistenţă socială.