„Tradiții și cultură gastronomică din Țara Oltului”, la ASTRA
Muzeul ASTRA în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, în contextul în care Sibiul va fi în 2019 Regiune Gastronomică Europeană, organizează episodul doi din acest an al programului „Târgul de ţară”. „Tradiții și cultură gastronomică din Țara Oltului se va desfăşura în Târgul de ţară din cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, duminică, 18 iunie. Invitaţi sunt reprezentanţii comunităţilor din Arpașul de Jos și Nou Român, din zona etnografică a Țării Oltului. Dorim prin acest eveniment să prezentăm publicului vizitator gastronomia tradițională din această zonă și tehnicile tradiționale de pregătire a diverselor preparate locale”, a declarat Raluca Iliuț, muzeograf Muzeul ASTRA, care a mai precizat că vizitatorii vor putea gusta din preparate specifice zonei.
Publicul va avea posibilitatea să interacționeze cu meșterii populari, dar și să afle mai multe despre meșteșuguri tradiționale din Țara Oltului precum: confecționarea de pălării, costume populare, cojoace și pantofi. Atmosfera va fi animate prin jocul popular al ansamblului Comorile Arpașului. De asemenea, în cadrul acestui eveniment vizitatorii vor putea lua parte la obiceiul împodobirii cailor, tradiție specifică la sărbători și festivități în localitatea Arpașu de Jos.