Tradiţii şi specialităţi româneşti, la „Săptămâna verde“ din Berlin

Data: 20 Ianuarie 2012

Peste 5 mii de invitaţi au urmărit, joi seară, ceremonia de deschidere a celei de-a 77-a ediţii a Expoziţiei Internaţionale pentru Alimentaţie, Agricultură şi Horticultură "Săptămâna Verde", de la Berlin (Germania), organizată de România în calitate de stat partener. La finalul spectacolului, invitaţii au putut savura delicii culinare din România, precum slănina din Transilvania, rulada de brânză afumată cu piper şi boia de ardei iute sau sărmăluţe în foi de viţă, carne de vânat, toate asezonate cu sortimente de vinuri albe sau roşii. Organizatorii români au precizat că toate bunătăţile oferite invitaţilor vor putea fi degustate la pavilionul naţional al României pe toată durata târgului, în perioada 20-29 ianuarie 2012. "Săptămâna Verde" este cea mai importantă expoziţie din lume în domeniul industriei alimentare, agriculturii şi horticulturii.