Trei nominalizări la Gala Naţională a Voluntariatului 2015, pentru membrii Colegiului „Sfântul Nicolae“

Data: 26 Noiembrie 2015

Colegiul „Sfântul Nicolae“ din Iaşi şi membrii săi au fost  nominalizaţi la trei categorii la Gala Naţională a Voluntariatului 2015: d-l director Valentin Iulian Ţoc la categoria „Coordonatorul de voluntari al anului“, Cătălin Acatrinei la categoria „Voluntarul anului în domeniul artă şi cultură“ şi Proiectul Greenopolis la categoria „Proiectul de voluntariat al anului în domeniul protecţia mediului şi animalelor“.

Federaţia VOLUM - Federaţia Organizaţiilor care sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România - organizează pe 14 decembrie 2015, la Bucureşti, Gala Naţională a Voluntarilor - ediţia 2015. Gala este cel mai amplu eveniment anual de premiere a meritelor voluntariatului din întreaga ţară. An de an, acest moment oferă o binemeritată recunoaştere publică a oamenilor care dăruiesc în mod constant din timpul, energia şi abilităţile lor pentru a se implica în comunitate.

Până pe data de 7 decembrie, ora 23:59, oricine poate vota, accesând site-ul  Galei -www. galavoluntarilor.ro, unul dintre cei 98 de finalişti, în cadrul celor 4 categorii: voluntari, coordonatori de voluntari, centre şi proiecte de voluntariat. Colegiul „Sfântul Nicolae“ din Iaşi şi membrii săi au fost  nominalizaţi la trei categorii la Gala Naţionala a Voluntariatului 2015: d-l director Valentin Iulian Ţoc la categoria „Coordonatorul de voluntari al anului“, Cătălin Acatrinei la categoria „Voluntarul anului în domeniul artă şi cultură“ şi  proiectul Greenopolis la categoria „Proiectul de voluntariat al anului în domeniul protecţia mediului şi animalelor“.

„Aceste nominalizări indică faptul că la Colegiul «Sfântul Nicolae» se întâmplă lucruri de calitate“

„Aceste trei nominalizări la trei categorii distincte vin ca o confirmare a implicării membrilor colegiului în proiectele din anul 2015 şi ne bucurăm că această confirmare vine de la cel mai mare eveniment de premiere a meritelor voluntariatului din România. În spatele fiecărui proiect nominalizat şi în spatele fiecărui voluntar sau coordonator nominalizat se află o întreagă echipă de membri. Voluntarii nu pot fi niciodată trataţi separat, ci, de fiecare dată, ei trebuie observaţi ca parte dintr-o comunitate, ca o verigă ce leagă întreg lanţul de proiecte şi de fapte bune. Voluntarul nu este singur pentru că, în primul rând, face voluntariat pentru o cauză, pentru a ajuta comunitatea şi pentru a rezolva o problemă. Apoi, el activează în mijlocul unei echipe care are acelaşi scop şi, împreună cu el, cresc şi se dezvoltă toţi. În al treilea rând, fiecare voluntar are şi un îndrumător în persoana coordonatorului de voluntari, şi împreună stabilesc obiectivele de atins şi activităţile de făcut“, ne-a declarat d-l director Valentin Iulian Ţoc.

„Aceste nominalizări indică faptul că la Colegiul «Sfântul Nicolae» se întâmplă lucruri de calitate şi că acestea produc un anume impact. De aceea, le mulţumesc celor nominalizaţi pentru implicare şi le doresc ca această recunoaştere să îi ajute  mai departe în abordarea proiectelor colegiului cu şi mai multă creativitate si responsabilitate“, a adăugat şi părintele Hrisostom Rădăşanu, consilierul educaţional al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Înfiinţat în 2013, Colegiul Sfântul Nicolae este o comunitate care creşte de la an la an. În fiecare an, 90 de membri sunt selectaţi şi acceptaţi în colegiu. Aici ei sunt cazaţi pe perioada studiilor universitare şi sunt implicaţi în activităţi de voluntariat. Membrii colegiului vor fi obişnuiţi cu anumite zone de responsabilităţi de a căror bun mers să se îngrijească. De aceea, fiecare membru face parte dintr-o comisie dintre cele nouă existente (strângere de fonduri, culturală, timp liber, imagine şi IT, administrativă, liturgică, educativă, misionar-caritativă, proiecte), condusă de către un coordonator şi un secretar, aleşi dintre membrii comisiei. Pe lângă cei 90 de membri sunt angrenaţi în proiectele colegiului alţi 50 de voluntari, în funcţie de proiectele desfăşurate. În anul 2015 au fost propuse şi organizate peste 130 de proiecte şi activităţi de voluntariat derulate la nivel local, regional, naţional sau internaţional. Pe tot parcursul anului, membrii colegiului şi-au dedicat peste 30.000 de ore pentru proiecte de voluntariat. Ne propunem să creştem gradul de implicare al tinerilor în proiecte care să ajute comunitatea din care fac parte, iar colegiul să fie locul unde să experimenteze, să se formeze şi să se dezvolte în acest spirit.  

Membrii nominalizaţi ai Colegiului „Sfântul Nicolae“ pot fi votaţi la următoare adrese de internet: http://galavoluntarilor.ro/finalist/acatrinei-catalin-725, http://galavoluntarilor.ro/finalist/greenopolis-700, http://galavoluntarilor.ro/fi nalist/valentin-iulian-toc-685.