Troiță sfințită la Băile Herculane, județul Caraș-Severin

Un articol de: Claudiu Românu - 02 Noiembrie 2019

În după-amiaza zilei de joi, 31 octombrie 2019, în zona ștrandului „7 Izvoare” din orașul-stațiune Băile Herculane a fost sfințită o troiță, ridicată recent de familia Craia spre pomenirea unui eveniment de acum 40 de ani, când mezina familiei a fost salvată în acest loc de la înec. Slujba de sfințire a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, împreună cu părintele protopop Iosif Frenț și alți preoți și diaconi.

După oficierea slujbei, părintele Iosif Frenț a prezentat motivația acestui gest al familiei Craia, care a dorit să aducă o mulțumire lui Dumnezeu pentru ajutorul și ocrotirea Sa primite în decursul anilor. 
„Dumnezeu să vă răsplătească dragostea pe care ați arătat-o față de El în mod constant. Astăzi ați arătat și recunoștință pentru că ați înălțat aici o troiță pe care am binecuvântat-o. Vă mulțumim că ați făcut acest gest frumos de re­cu­noș­tință față de Dumnezeu și față de cei care vor trece de acum înainte pe acest drum, pentru că cei cre­dincioși cu siguranță se vor închina în fața acestei cruci și vor spune o rugăciune scurtă în inima lor”, a precizat Preasfințitul Părinte Episcop Lucian. La acest eveniment au participat credincioși, printre care și elevi de la Liceul „Hercules”, alături de profesorul lor de religie, ­George Orza.