Trupa de teatru a Seminarului Teologic din Botoşani, şapte premii la un festival francofon

Data: 30 Martie 2013

Trupa de teatru „Euphorie“ a Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe“ din Botoşani a participat săptămâna trecută la un festival francofon, unde a câştigat nu mai puţin de şapte premii, inclusiv Marele Trofeu.

La Botoşani a avut loc, joi, 21 martie 2013, cea de-a treia ediţie a Festivalului Judeţean de Teatru Francofon „Parole et théâtre“, desfăşurat sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean, organizat de Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, de Liceul Tehnologic „Elie Radu“ şi de Asociaţia cultural-artistică „Arlechin“, în parteneriat cu Teatrul „Mihai Eminescu“. Manifestarea s-a bucurat de o participare numeroasă, fiind 11 echipe înscrise şi peste 80 de elevi implicaţi în competiţie.

Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe“ din Botoşani a fost reprezentat de trupa de teatru „Euphorie“, formată din elevi îndrumaţi de doamna profesoară de limba franceză Crina Ştefan şi de doamna profesoară de limba engleză Anca-Ramona Rusu.

Jurizarea, în acord cu publicul, a acordat liceului teologic 7 premii:  premiul I pentru regie, pentru costume şi decoruri, pentru cea mai bună actriţă în rol secundar (Alexa Ana), pentru cel mai bun actor în rol secundar (Foca Vlăduţ), premiul III pentru cel mai bun actor în rol principal (Bulboacă Gheorghiţă) şi pentru cel mai bun actor în rol secundar (Caşcaval Ionuţ). Pe lângă aceste premii, trupa de teatru „Euphorie“ a Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe“ din Botoşani a fost răsplătită şi cu trofeul  festivalului. (T.R.)