Un ales al poporului insultă clerul ortodox

Data: 15 Feb 2013

În legătură cu opiniile exprimate public de domnul deputat PSD Mădălin Voicu despre clerul ortodox, Patriarhia Ro­mână precizează:

Exprimarea injustă şi insultătoare a domnului deputat PSD Mădălin Voicu privind clerul Bisericii Ortodoxe Ro­mâ­ne şi conducerea acesteia este dezonorantă pentru domnia sa, întrucât se bazează pe genera­lizări calomnioase ale unor cazuri izolate. Atitudinea sa promovează ostilitatea faţă de Biserică şi incită la ură faţă de o cate­gorie socio-profesională, preo­ţimea, într-o perioadă în care în societatea românească există multă confuzie şi incertitudine. Din nefericire, astfel de atitudini sunt susţinute şi chiar încurajate de unele posturi de televiziune.

Prin urmare, în ziua de 14 februarie 2013, Patriarhia Ro­mâ­nă a făcut o sesizare la Con­si­liul Naţional al Audio­vi­zua­lu­lui pentru analizarea celor două emisiuni difuzate de posturile de televiziune Antena 2 şi România TV conform pre­vederilor Legii audiovizualului şi normelor CNA. (Biroul de presă al Patriarhiei Române)