Un nou Altar de vară și lumânărar la Biserica Domnița Bălaşa din Capitală

Data: 13 August 2024

Biserica Aşezămintele Brâncoveneşti Domnița Bălaşa, Paraclis Patriarhal, din București, își va sărbători vineri, 16 august, la pomenirea Sfinților Martiri Brâncoveni, ocrotitorii spirituali. În cadrul manifestărilor prilejuite de această luminoasă celebrare vor fi oficiate slujba de sfințire a Altarului de vară și cea de binecuvântare a noului lumânărar din curtea bisericii.

Cu acest prilej, parohia desfă­șoară un program liturgic special ce va culmina cu săvârșirea Sfintei Liturghii în ziua hramului de către delegatul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Prea­sfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

Programul evenimentelor va începe la ora 8:00 cu Utrenia, va continua de la ora 9:00 cu Sfânta Liturghie arhierească, iar de la ora 11:30 vor fi săvârșite slujba sfințirii Altarului de vară și a binecuvântării noului lumânărar.

În amintirea acestui moment care marchează o nouă pagină de istorie în cronica lăcașului de rugăciune, pe frontonul lumânărarului va fi așezată o însemnare despre lucrările executate, fiind prezentată și o serie de fotografii din timpul lucrărilor și de la finalizarea acestora. În același context, vor fi acordate și o serie de distincții din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel celor care au contribuit și s-au implicat în ridicarea celor două edificii bisericești, dar și în activitatea social-culturală a parohiei. Biserica Domniţa Bălaşa este situată pe strada Sfinţii Apostoli nr. 60, sectorul 4.