Un nou exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 11 Octombrie 2024

Arhiepiscopia Bucureștilor are de la începutul acestei luni un nou exarh cultural. Permanența Consiliului eparhial l‑a numit în această funcție pe protosinghelul Simeon Cuțui. Structura Sectorului exarhat al Arhiepiscopiei Bucureștilor mai include un exarh administrativ, doi exarhi de zonă și un secretar, informează Basilica.ro.

Protosinghelul Simeon Cuțui este absolvent a trei facultăți: Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității „Politehnica” București, Facultatea de Sociologie și Psihologie a Universității „Spiru Haret” și Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul” a Universității din București.

Începând cu anul 2014, a îndeplinit funcția de secretar al Sectorului exarhat din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, iar până în prezent îndeplinește funcțiile de secretar al Comisiei Liturgice a Arhiepiscopiei Bucureștilor și grefier al Consistoriului Mitropolitan Monahal al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, potrivit sursei citate.

A contribuit la numeroase volume, precum și la două proiecte de digitalizare cartografică, prin care au fost create hărți interactive ale cimitirelor Mănăstirii Cernica și Mănăstirii Pasărea.

Știre în curs de actualizare...